Хиляди излязоха на протест срещу президента и управляващата партия в Мексико по

...
Хиляди излязоха на протест срещу президента и управляващата партия в Мексико по
Коментари Харесай

Хиляди демонстрираха срещу политиката на управляващите в Мексико

Хиляди излязоха на протест срещу президента и ръководещата партия в Мексико по време на " марш за народна власт ”. Мексиканските опозиционни партии, които свикаха демонстрацията, се оповестиха за свободни и почтени избори. Поводът за недоволството е кандидатурата за президент на Клаудия Шейнбаум, за която се допуска, че ще продължи политиката на сегашния президент - популиста Мануел Лопес Обрадор.

 
Притеснявам се, че ще има президентски избори, че организираната престъпност ще се включи в изборите и страната ни ще загуби пътя си.
Габриела Осуна, стачкуващ

Много мексиканци настояват, че Обрадор е изместил елитните партии и съставлява работническата класа. Той обаче е упрекван и в предприемане на ходове, които заплашват демокрацията в страната. Президентът неведнъж е нападал публицисти по време на многочасови брифинги, постоянно атакува съдебната система и твърди, че съдиите са част от заговор на консерваторите против неговата администрация.
Дойдох, тъй като имам вяра в ръководството на институциите. Не имам вяра в една политическа фигура, мисля, че би трябвало да пазиме институциите. Има проблеми, които могат да бъдат усъвършенствани, постоянно има области с благоприятни условия, само че не съм склонен, че трябва да има един човек, който да взема всички решения.
Максимилиано Ескобар, стачкуващ

Демонстрации се организираха в над 100 града в страната, както и в Съединените щати и Испания. Шейнбаум, потомка на български и литовски евреи, води в социологическите изследвания с голямата преднина от 64% пред най-близкия си съперник - Ксочитл Галвес, за която биха дали своят вот 31% от гласоподавателите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР